Image 

Höstcupen avgjordes söndagen den 19 Oktober i Viggbyholm. Detta är även en rankningssegling så det blev en tidig start på dagen då detta är ett heldags arrangemang. Undertecknad knackade på ICA Stop 07.00 för att handla nybakat bröd till alla förväntasfulla IOM seglare. Bo SWE 43 var på plats först och hjälpte till med banläggningen, vi ville ha ett långt första kryssben då vi bestämde att köra heatrace istället för fleet segling. Vi hade besök av Jimmy Hellberg SWE 90 som hade ledigt från sitt arbete som IT- och data ansvarig för Ericssonprojektet då Volvo Ocean race båtarna är på väg mot Kapstaden.

Resultat finns här. Bilder tagna av Kjell Grönberg finns här.

Det var även premiär för  Magnus Rhen SWE 48, Norlin One Off, byggd i mahongny blänkte den vackert i höstsolen.

Det blåste mellan 4-7 ms vilket innebar rig 1 väder i början av dagen under eftermiddagen ökade vinden vilket innebar att en del bytte till Rig 2. Det blev tight segling med en hel del kollisioner vid första kryssmärket samt länsrundningen. Vi får väl fortsättningsvis försöka bli bättre och att delta på söndagsträningar kan säkert bidra till detta. Som Jimmy påpekade: Det gäller att ha många timmar på vattnet för att kunna hantera båten bra.

Vi genomförda  hela 16 seglingar där 3 st fick räknas bort. Kul då vi såg flera olika vinnare under dagen både Topico, Azetone, Extreme, Bagheera samt Norlin blev  vinnarbåtar. På slutet ökade vinden och många fina vurpor syntes på länsbogen.

Efter 16 genomförda seglingar var Jimmy Hellberg med sin Norlin båt överlägsen vinnare med 28 poäng och han fick en flaska rödvin att dricka inför den långa flygresan till Kapstaden. Andraplatsen gick till Håkan Grönvall med sin läckert röda Extreme och tredjepris till rutinerade Claus Lindström med sin vita Bagheera.

Vinnare av Höstcupen 2008 är Håkan Grönvall efter placeringar 2, 12 ,4 och 2 = 8 poäng när 3 seglingar räknas.

Stort tack till funktionärerna Fredrik Liljeson och Jonatan Ameln som assisterade seglingsledarna. Överskottet från dagens segling 780 kr går in i SRSS kassa.

Hälsningar / Kjell Grönberg SWE 40 och Johan Brandt SWE 125

 

Joomla Template by Joomla51.com