Resultat

Dagens klubbsegling som genomfördes vid Måsungens Segelklubb i Saltsjö Duvnäs samlade 12 seglare. Vi valde att köra den Tyska modellen uppdelat i tre grupper. Det innebar att vi var 8 båtar på startlinjen och de som inte seglade kunde agera start- och måldomare samt att snabbt kunna rycka ut med jollen vid behov. 

Vinden växlade under dagen i både styrka och riktning med banändring och byte mellan rig ett och två och slutligen tillbaka till ettan igen. Men alla var positiva och glada och vi kunde slutligen genomföra 12 seglingar. 

Frågan år dock om det var själva arrangemanget som bidrog till det goda humöret eller var det möjligen de vackra tjejerna som trippade ut på bryggan för att vinterbada. Vem vet?

Segrare denna dag blev i alla fall Jonas Samson med SWE-60. Grattis!

Tack allihop som bidrog till en lyckad dag och tack till Mats Kullström och Thomas Enwall för hjälp med banan. Resultat finns här.

Tyvärr saknade vi vintagebåtarna denna dag. Hoppas de dyker upp till nästa Klubbsegling som äger rum den 18 april.

Seglarhälsningar / Michael SWE-16

Dagens segling vid Skärsätra Båtklubb lockade tio st tappra seglare. Prognosen såg tuff ut med fåtal plusgrader och rejält med vind så idag blev det gummibåten med motor (stället för lilla roddbåten), vilket var absolut rätt följebåt idag särskilt när ett par båtar vill segla över till Djurgården. Vi startade med rigg 2 och bytte på slutet till 3:an och då blåste det riktigt bra. Tio st på startlinjen i början blev till slut 5 st.

Vinden från väster möjligjorde en riktigt lång bana. Denna plats och Nynäshamn är troligen seglingsplatserna med de längsta banorna vi kan få i Stockholm. Snabba länsar med snabba promenader längs bryggan är bra för att hålla värmen.

Bosses nya båt går riktigt bra - Grattis! Per Olssons nygamla Alpha gick också mycket bra under dagen, lågt och fort är ofta en bra kombination. Resultat finns här. Bilder finns på IOM SWE FB.

Seglarhälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Då har årets säsong startat upp. Vi var 7st glada seglare som deltog, dagens seglingar ägde rum i ett vintrigt landskap, o vi seglade vid Måsungens Segelklubb i Saltsjö Duvnäs. Vi hade 3-5 ms från syd-sydväst. Alla var glada att säsongen var igång o vi höll bra Coronaavstånd till varandra på bryggan som vi använde. Vi startade 10.40 och avslutade kl 14.00, vi hann med 16 seglingar under dagen. Värdet var varierande under dagen med tilltagande snöfall efter lunch. Vindarna bjöd också på stor variation och rikligt med vred. Vi blev av med ett av våra märken när en större motorbåt körde av linan till det, annars flöt allt på bra!

Dagens segrare blev Thomas Enwall med Bosse Johnsson på andra plats o Lars Engstedt på 3:e plats. Måste nog utse Lars till dagens stora uppstickare. Lasse var så glad att han direkt lovade att ställa upp i SM i Nynäs i April.

Vill även tacka Claes Liljeson o Michael Carlberger för all hjälp! Nästa segling sker den 14-feb. Resultat finns här. Några bilder tagna av Lars E finns på FB IOM SWE.

Med bästa hälsningar / Mats Kullström

2020 års sista klubbsegling genomfördes på Aludden i Djursholm i skiftande vindar och gråmulen himmel,15 ekipage var anmälda och samtliga kom till start. För att följa folkhälsomyndighetens nya rekommendationer beslutades redan innan regattan  att segla enligt den Tyska modellen, och att hålla två båtlängders avstånd både vid sjösättningsbryggan och seglingsområdet.

För att göra avsluta året lite annorlunda hade seglingsledningen planerat för en lagtävling eftersom det tack vare den naturliga  uppdelningen i grupper i den Tyska modellen redan fanns. Röda laget bestod av 98, 43, 16, 94 och 11med 98 som lagledare, gula laget med 50 som lagledare bestod av 60, 6, 97 och 31, blåa laget med 101 som lagledare bestod av 198,29,33 och 52.

Redaktören skriver: Stort tack för årets trevligaste arrangemang med Håkan Grönvall som här grillar korv

Efter  9  starter var det dags för en välbehövligt paus för korvgrillning och intag av densamma och spekulationer i hur lagen presterat, redan här kunde man ana tendensen.

Glada deltagare Brunte, Håkan L, Per Olsson, Per Hedlund, Lasse E. Foto Lars Engstedt

Klubbsegling 10 seglades i lätt till måttlig vind vid Skärsätra båtklubb Lidingö. 

Trots den måttliga vinden var förhållandena ganska besvärliga då vågorna reflekterades mot flytbryggan och skapade skvalpsjö. Den som bäst bemästrade förhållandena i början var Stefan Lundkvist som tyvärr fick utgå med skadat storsegel efter en flygande start. Det såg länge ut som om Lillbrorsan Håkan skulle ta hem segern, men när alla 17 seglingarna var sluträknade, fick han se sig slagen med tre poäng av Brunte. 

Bosse knep sånär andraplatsen men slutade trea på samma poäng som Håkan.

Stort tack till Bosse för hjälp med gummibåt och motor

Mvh/Fredrik 

Resultat här

Imponerande att vi har en deltagare Per Hedlund SWE33 som kör från Österbybruk i norra Uppland och deltar i våra seglingar.

Extra kommentarr:

Några på bryggan hade uppfattningen att detta var årets sista segling.
Dessbättre är det inte så, vi har R8 som seglas i Gottskär och så har vi en KS 15/11.

Sedan kan det ju hända att någon utlyser en spontansegling i en strålande decembersol :-)

Tack alla deltagare som deltog i dagens regatta, Ranking 7 i Halmstad.
Vilket väder så här i slutet av oktober.
Janne - bojbåt, tyckte det var roligt och erbjuder gärna sin hjälp i framtiden oxå, om jag inte kan lura in honom att skaffa båt ?
Han hälsar att det var några omstarter för mycket, men tog samtidigt på sig att banan var lite skev och han hade gärna velat byta banområde mitt på eftermiddagen (tror vi hade hunnit, nu med facit i hand) så kanske det hade blivit bättre bana. Bra att ta till sig.

Ranking 6 med 11 deltagare seglades på Järlasjön vid vattenskidklubben.

Ett beslut om plats som kanske inte var optimalt. Mycket chansartad segling med skiftande vind i både riktning och styrka. Alla seglade med A rig, utom i ett par race då 49an Ericson provade B, men med mager framgång.

Vi genom förde 16 race i gott tempo, var klara redan 14.45, men inga klagomål hördes, kul!

Brunte och Bosse J. hamnade på samma brutto poäng, men Brunte drog åter det längsta strået och vann, Grattis!!

Jocke SWE 101

Resultat här, Rankinglistan är uppdaterad, se Resultatsidan.

 

IOM SM 2020 arrangerades av Enmeterförbundet och SRSS tillsammans med Nynäshamns Segelsällskap den 26 & 27 september. Seglingplats var den mycket långa och i fyra delar böjda pontonbryggan i Nynäshamns hamn. Bryggan ger stor flexibilitet för att hantera olika vindriktninger och utgör en mycket bra seglingsplats för större och viktigare kappseglingar. NSS stod för den största delen av arrangemanget med domare, seglingsledare, sekreteriat och följebåt bemannad med två NSS-medlemmar. Lars Ericson hjälpte till med protokoll och Claes Liljeson stöttade under dag 1. 19 deltagare kom till start. Ett stort tack riktas till samtliga funktionärer som bidrog till att arrangemanget kunde genomföras på ett trevligt och effektivt sätt.

Dagens segling ägde rum på Mölna Lidingö. Vädret blev inte som utlovat vi var lovade 5-6 meter men vinden var starkare an så. Alla började med Rigg 2, men under dagen byttes det till Rigg 3, alla utom Tom 05 o Michael 16. Det visade sig vara rätt val att hålla kvar vid Rigg 2. Båda slutade på samma poäng 12 poäng var. Dom hade dessutom lika många 1 platser 3 var. Bosse gjorde en stark insats i sista seglingen genom att vinna den med Rigg 3, bra jobbat Bosse.

Stort delat Grattis Tom o Michael! Stort tack till alla som hjälpte till, o Speciellt till Michael som hjälpte till med banan o bil!

Resultat, Nr, Poäng

1               05. 12

1               16. 12

Joomla Template by Joomla51.com