Som brukligt, paus efter var 3e segling och lunch i halvtid. Var nog välbehövligt med många korta pauser för lite trimjustering… gällde nog att hitta ett trim som funkade både i lättare brisar som i de övre regionerna för rigg B som gällde hela dagen.

Tyvärr hördes röster på för kort bana risiga vindar… ändå hördes det märkliga ord uppe vid kryssmärket och samma ord även nere vid gate. Om vi ser våra båtar banan runt, så blir det trevligare på bryggan, glöm ej det. 😊 Så efter 16 seglingar genomförda på 3 h 25 min kunde vi avsluta dagens rankingregatta och den som verkligen fick till det i andra halvlek var Thomas Enwall som verkligen positionerade sig bäst på banan. 5 spikar av 8 seglingar… bara att ställa sig upp ta av hatten buga sig å gratulera Thomas för väl genomförda seglingar. Grattis Thomas! På andra plats kom en för dagen med lite ojämn serie Jonas Samson och 3a kom dagens överraskning Pelle Georgsson. Grattis till pallen till Er alla.

Avslutningsvis vill jag ge mina komplimanger till samtliga deltagare. Såg ett flertal 360 ute på banan utan någon som ropade protest, nice. En annan positiv upplevelse med så relativt många deltagare var starterna. Det var inte många gånger Ni var för hungriga. Bra disciplin… så tack för denna gång så ses vi förhoppningsvis snart igen där ute på böljan.

Bra disciplin och trevlig stämning på bryggan är en av förutsättningarna för att vi skall ta oss ur svackan vad avser antal deltagare. Vill bara nämna att typ 2006-2014 var vi ofta 20-25 båtar på startlinjen och det på en lokal regatta. Kul att Uffe tar initiativ till tillverkning av nya IOM på modernt sätt, dvs att vi kunder verkligen erbjuds någelunda billiga båtar. Vi också passa på att meddela för den som missat, så satsar Varvet på en egen miniserie nästa år som vi kallar Vintage Cup 2004, dvs äldre båtar. 4 seglingar som Varvet arrangerar på helt fristående datum från övriga seglingar… allt för IOM klassens fortlevnad, så välkommen att damma av Er gamla sloda. För IOM i framtiden. En IOM är perfekt båt för OS, nu när drönaren kan ge ytterligare en dimension framför TVn, för oss då f.d. IOM seglare.

Resultat finns här. Uppdaterad rankinglista är nu publicerad på Resultatsidan.

Vid pennan,
SWE 98
Brunte