The Sable Pines Model Yacht of South Florida (ft Lauderdale Area) arrangerade Region 3 segling den 25-27 januari. Här följer Claes Brunnhages och Claus Lindström resesrapport.

"Det blir säkert fler resor dit. Vi var 35 båtar som kom till start, dvs 20 st i A fleeten. Gubbar från Canada, New York, San Diego, Frisco, Dallas, Bahamas, Jamaica, Barbados, England, Sverige m fl hade representation. USA är indelat  i 5 st regioner, och detta var region 3s Mästerskap. Flera gick omkring med VM-tröja från Marseille-VM i höstas, således ett rätt rutinerat gäng…

Vi gjorde 21 seglingar på 2 dagar på en liten damm i Ft Lauderdale. Sötvatten, sol, ca 28 ¤C i skuggan samt vindar på 2 – 8 m /sek var förutsättningarna. Claus Lindström hade lite ”stolpe ut” ibland. Bl a så hade han om jag inte minns helt galet 5 st 5e platser i B Fleetskval och det var 4 som gick upp och ner. Själv hade jag lite tur de gånger jag åkte ner! Kom tillbaka direkt efter varje nerflyttning.

Sista dagen började i ca 2-3 meters bris, men ökade sakteliga på och till eftermiddagen hade vi mellan 5 -8 meter och ingen av toppvagnarna vek ner sig… Alla behöll rigg # 1, så vi gjorde likadant Claus och undertecknad. Mer häckstag och mindre kick för att klara länsar i absolut heltossiga farter… Jag lovar det var en upplevelse…

Att plana ner mot gaten, rakt in i solen, kanske 8-10 vagnar på en gång… å därtill en fortfarande rökfri SWE 98…

Att det blåste en del fick vi besannat då 2 båtar sjönk under söndagens race…

Om det blåste och vindarna skiftade så ställde det inte till det påtagligt för några av deltagarna som hade med sig en vad vi kallar ”boatnigger”, som tog upp båten, gullade med den, bytte rigg om så påkallades av skepparn etc etc…

Slutligen så blev Claus 19e båt och jag blev 13e. Vi kände dock oss rätt så nöjda, då vi upplevde dessa seglingar mycket mer tajta än det vi upplevt tidigare. Att ta klivet upp till A fleet var inte helt lätt som Claus verkligen fick känna av i sina försök.

Mycket segling blev det, och ännu mer hade det blivit om det inte förekom en hel del skriftliga protester som tyvärr tog tid från seglingen. Där borta hade man domare vid varje rundningsmärke som dels talade om ifall båt ej rundat märket och även om man råkade snudda vid ett märke, för då var det 360¤ som gällde, således lite strängare regler, men bättre så, än som här hemma. På detta sätt undviker vi mycket av vårt gnäll om plats mm.Alla var väldigt vänliga och glada över att vi kom över för enkom denna regatta. Vår ambition är att återvända till USA fler gånger och då gärna med fler reskompisar från Sverige.

Bilder kommer oss tillhanda från en trevlig fotograf från Jamaica, som tog en herrans massa bilder. Den cdn kan kanske vara ett tillskott i montern på båtmässan. Magnus har också en del rörligt material som vi tog där borta. Hoppas vi syns på söndag för lite träning i Viggan & Du Claus! Tack för en synnerligen trevlig samvaro. Det härgör vi om."

Brunte

Resultaten finns på webben: http://onemetre.sbmyc.com/forums/portal.php?topic_id=536

Här finns bilder: http://picasaweb.google.com/Clemgros/Region3

Joomla Template by Joomla51.com