Medlemsinformation

Denna information är riktad till SRSS medlemmar samt aktiva IOM-seglare i Sverige som inte är medlemmar i SRSS.

Stockholm Radiosegelsällskap (SRSS)

 • SRSS årsavgift 2021 för aktiva IOM seglare är 250 kr. Medlemskapet ger rätt att deltaga i träningar och kappseglingar arrangerade av SRSS. SRSS pg-konto är 39 22 98-6. Märk din betalning med namn och eventuellt segelnummer. SRSS för därefter över 50 kr av de inbetalade 250 kr som årsavgift till Enmeterförbundet. Årsavgiften skall betalas senast den 15 mars.
 • Årsavgiften för SRSS medlemmar som seglar andra båtklasser än IOM är 200 kr.

Varvet håller öppet Hus 2/12 kl 18.00, Lidingö.

Vi bjuder på lite av varje, bl a glögg å pepparkaka

Detta IOM år börjar så sakteliga bli historia och 2021 står för dörren, så det är kanske dags för lite uppdateringar och fix av våra båtar. När vi nu träffas kan vi utbyta erfarenheter / hjälpa varandra / knyta nya kontakter & boka tid med klubbens olika experter i fråga om elektronik, segeltrim, böja master mm.

Vi har 3 vintagebåtar till försäljning:

 • Bagheera
 • Norlin (Peter’s sista)
 • Topiko

Som vanligt har vi en hel del saker till båtarna, såsom beslag, block, kickar,fenor, bulbar, bommar, master, segel, skrov samt allt möjligt ”Gott å Blandat”.

Första gången jag stiftade bekantskap med Staffan var när min pappa Lennart hade sin båt i Kyttingeviken norr om Lidingö Golfbana, när gamla pappa satt och pratade segling med Staffan. Då en ung kille med sin Finnjolle och sina visioner. Åren gick och Staffan prövade på det mesta såsom segelmakare, varvsägare, besiktningsman mm. Seglade finnjolle, starbåt, havskappsegling, Albin Express, 11 Metre One Design och så slutligen insåg han att det var One Meter som gällde, inte 11 meter.

Årsmötet hålls 23/4 kl 19 som distansmöte via dator/mobil med hjälp av verktyget Microsoft Teams. Anmälan sker som vanligt via anmälningsfunktionen på srss.se senast 21 april kl 20. Därefter skickas inbjudan ut via mail till de som anmält sig.

Årsmötet för SRSS genomförs direkt efter årsmötet för Enmeterförbundet. 

Därefter kommer Håkan Grönvall att presentera sina erfarenheter från Fastnet Race.

Kallelsedokument här

Dagordning här

Årsberättelse här

Ekonomisk redogörelse här

Revisionsberättelse här

Välkomna hälsar SRSS Styrelse

Pga Corona och pandemin har SRSS och Enmeterförbundets styrelser beslutat följande:

 • IOM ranking 1, 22 mars, är uppskjuten och kommer att seglas vid senare tillfälle.
 • IOM SM  25-26 april, är uppskjuten och kommer seglas vid senare tillfälle.
 • Övriga seglingar under mars tom juni är tillsvidare inställda. Ytterligare kappseglingar kommer genomföras baserat på rekommendationer/restriktioner från myndigheter.
 • Det planerade årsmötet den 24 mars är uppskjutet och kommer att avhållas vid senare tillfälle.

Information om förändringar publiceras på SRSS hemsida. Håll er uppdaterade.

All segling sker tillsvidare på eget ansvar och initiativ.

Håll er friska!

Hälsningar / styrelserna SRSS och Enmeterförbundet

Denna information är riktad till samtliga SRSS medlemmar samt aktiva IOM-seglare som inte är medlemmar i SRSS.

Stockholm Radiosegelsällskap (SRSS)

 • SRSS årsavgift 2020 för aktiva IOM seglare är 250 kr. Medlemskapet ger rätt att deltaga i träningar och kappseglingar arrangerade av SRSS och att vara med och erhålla poäng i Enmeterförbundets rankinglista. SRSS pg-konto är 39 22 98-6. Märk din betalning med namn och eventuellt segelnummer. SRSS för därefter över 50 kr av de inbetalade 250 kr som årsavgift till Enmeterförbundet. Årsavgiften skall betalas senast den 15 mars.
 • Årsavgiften för SRSS medlemmar som seglar andra båtklasser än IOM är 200 kr.
 • SRSS är medlem i Svenska Seglarförbundet vilket innebär att du även kan segla andra segelbåtar i andra tävlingar än de som SRSS arrangerar med ditt medlemskap.
 • SRSS Medlemsregister finns under fliken ”Om SRSS” på SRSS hemsida och innehåller information om SRSS medlemmar; namn, IOM segelnummer, Andra klasser, bostadsort, mobilnummer och mailadress. Det framgår även vilka som betalt årsavgiften. Vänligen kontrollera att er information är korrekt och komplett. Maila undertecknad för eventuella justeringar.

Enmeterförbundet

 • Enmeterförbundets årsavgift 2020 för aktiva IOM-seglare är 50 kr. Denna årsavgift gäller endast för de som inte är medlemmar i SRSS (exempelvis medlemmar i GRSS eller StSS). Enmeterförbundets pg-konto är: 435764-6. Märk din betalning med namn och segelnummer. Årsavgiften skall betalas senast den 15 mars.


Seglingshälsningar / Thomas Enwall SWE 50

Kassör och Registeransvarig

Joomla Template by Joomla51.com