Mastersegling 3, 24 maj 2022, Ålsten Bromma

När vindprognosen pekade på SO-vindar över dagen och Ålsten kunde erbjuda båt och inte minst sin då parallella ponton så fick det bli mitt val. Med Lasse E:s hjälp så var banan snabbt på plats. Utöver Ålstens utrustning så hade Håkan L några extra bojar från L-Ö, alltid bra att kunna lägga ut extra kryss- och startmärken. Härmed krävdes inga banjusteringar förutom att återplacera ett draggande märke (för lätt sänke).

Närmare bestämt 13 rorgängare anslöt och nu uppkom frågan om vilken rigg som skulle gälla. Merparten hade på förhand valt 2:an, vilket skulle visa sig rätt för dagen.

Med dessa förutsättningar så var vi igång och allt flöt på enligt plan. Efter 5 seglingar var det dags för paus och inmundigande av medtagen förskaffning på bryggan.
När vi var tillbaka på banan igen så tilltog vinden succesivt till uppåt 8-10 i byarna. Detta gav extra motion längs pontonen, särskilt på undanvindarna.

När man tittar lite i resultatet och summerar alla seglingar; så var många uppe och ”högg” i toppen – sju olika segrare. Där ibland Göran U som efter 2:a, 1:a och 1:a valde att avbryta för externt möte. Hur hade det kunnat slutat om inte....

Slutresultat: Stort grattis till Micke, Claus och Jocke – 1:a, 2:a och 3:a.

Slutligen vill jag rikta ett tack till Lasse E och Håkan L för all assistans.

Högt och fort!

Stefan (SWE 180)

Resultat här

Lars E kommentar:
Fantastiska seglingsförhållanden. Vind utmed pontonen, man var nära till båtarna. Sol, varmt även i den kraftiga vinden. Så småningom byggde det upp en hel del sjö. Fostrande!
En shortsklädd viking syntes på bryggan, sommaren är snart här!
Med rätt vindriktning (NV eller SO) är Ålstens BS en utmärkt seglingsplats med bra infrastruktur, snurrebåt, bojar, märken, startmaskin mm. Bra parkeringsplatser.

Välkomna tillbaka!

Joomla Template by Joomla51.com