Skriv ut
Kategori: Master

För första gången saknades en ansvarig arrangör för Master Cup men några av de anmälda tog på sig arrangörskapet och beslöt kvällen innan per telefon att seglingarna skulle hållas vid AGA-bryggan på Lidingö. Sydlig vind hade utlovats så vi borde kunna segla med vinden tvärs bryggan. Verkligheten visade sig vara lite annorlunda, då den lilla vinden blåste rakt in mot bryggan. Bosse J och Lars E hade hämtat jolle, motor, bojar, tampar, sänken, motvikter och startmaskin och de fick därför äran att lägga en bana. 

Solen sken med full styrka, temperaturen var +25 och vinden var svag så vi beslöt att ta skepparmöte med fika vid det närbelägna Dalenum Glassbar & Café och några passade även på att inköpa en bägare Rättviksglass. 

Åter på bryggan insåg vi att vinden vridit ytterligare på väst så totalt 6 bojar lades som alternativa lovartsmärken och startlinjen justerades. Banan blev väldigt kort men i den svaga vinden var det perfekt, för i den vinden blev det långt mellan första och sista båt, vilket också förstärktes av rikligt med sjögräs som fastnade på fenor och roder utan någon som helst rättvis fördelning.  

Efter 3 genomförda seglingar hölls kort paus för trimning och dryck och efter ytterligare 3 avbröts för lunch på närliggande restaurang Villan där man serverade pocherad torsk med brynt dill- och matjessmör samt kokt potatis.

Efter lunch var vinden än lättare med stora vindhål i banan, vilket ofta händer när man står på en lovartskust i lättvind, dvs vinden stigen innan den når fram till kusten.

Totalt hann vi med 12 seglingar innan kl 15. Trots vindhål och knapp styrfart var det två gubbar (Brunte och Bosse J) som höll en klass för sig och lämnade oss andra till att vara statister. Glädjande var att Bosse A som är nykomling i klassen höll en så hög standard att vi på stående fot utnämnde honom till årets Rocky bland Masters.

Bilder finns på IOMSWE. Resultat finns här.

Tack alla deltagare från SWE28