Tolv masterseglare kom till start. För att seglingarna skall bli rättvisa är det viktigt att man hittar en bana där vinden passerar utmed en ponton eller brygga. Då kan man lägga en startlinje där alla ser och man kan se om någon tjuvstartar. Därför hade både SMHI och YR studerats ingående och dessa väderinformatörer var överens det skulle blåsa stadigt ost-syd-ost cirka 3 m/s. Vi valde därför Ekudden som har en stor hög ångbåtsbrygga som sticker ut en bra bit från land.
Verklighetens väder visade sig vara något helt annat. Vinden var under 2 m/s och kom från alla möjliga håll. Redan inledningsvis insåg vi att det skulle bli vridande så hela 9 märken lades ut för att få en bra kryss och en bra startlinje. Det hade nog behövts 29 märken för att få en perfekt bana. Dessutom kom det en hel del sjögräs drivande i banan.
Trots många bojar blev det klar läfavör i alla starter och även lite rundbana, men man kan ju inte bestämma över vädret. Vi hann i alla fall med 6 seglingar innan lunch vilken intogs på närbelägna Grekiska Kolgrillsbaren.
Efter lunch blev vindarna än snurrigare och efter en timme gav vi upp. 
Stämningsbilder från dagens seglingar har lagts in på FB/IOM SWE.
Hans F   Resultat här.  Ställningen efter MC 3 finns här.
Joomla Template by Joomla51.com