Master Cup nr 8 den 27 oktober samlade 12 deltagare till start på Gåshaga pir. Håkan med nr 52 som skulle arrangera hade fått förhinder, så Hasse med nr 28 hoppade in och tänkte att det är väl enkelt att arrangera. Det är ju bara att lägga tävlingen på Ekudden för där finns ju alla grejor på plats. Eftermiddagen före tävlingen ringde flera kamrater och sa att Ekudden går inte, det blir växlande vind runt NV och då blåser det från land. I stället beslöts att arrangemanget skulle flyttas till Gåshaga Pir.
Därför kallades snabbt ihop Claes nr 97, Brunte nr 98 och Per-Julius nr 57 till Varvet klockan 09.45 för lastning av gummijolle, flytvästar, motor, linor, vikter, bojar och bensin. Därefter färd till Gåshaga och utläggning av bana på utsidan av piren med stor hjälp av Bosse nr 04. Redan vid skepparmötet insåg vi att vinden inte ville blåsa i den tänkta riktningen, varför banan ändrades och en länsboj flyttades till att användas som  tredje kryssmärke. Fyra seglingar genomfördes, då vinden innan 5:e seglingen plötsligt vred så att det blev sträck till märket. Därför beslöts snabbt, att gå till tidig lunch på ett nästan fullsatt men prisvärt "Katsu Sushi Cafe”. Efter lunch blev det banändring och ytterligare 7 seglingar så totalt 11 race, i bra vind 2–5 m/s och som sagt med mycket vrid. Bäst som vanligt var Brunte nr 98 och Jocke nr 46
Resultat finns här.

Min slutsats av dagen är, att numera finns det så många duktiga seglare att ingen kan åka till Masters och bara vinna, att det blir mindre avstånd mellan första o sista båt vid målgång, att dagens bana möjligen var längre än optimalt för Masters.

Hälsningar / Hans Funke SWE 28

Joomla Template by Joomla51.com