Master

Efter förra årets stympade MC kunde vi i år programenligt genomföra alla åtta delseglingar.
Fyra seglingar vid vattenskidklubben, två vid Ålsten, en vid Saltsjö Pir och en vid Mölna.
Som vanligt trevlig stämning på bryggorna men bara en gemensam lunch på lokal. Här får vi skärpa till oss nästa år.
Årets Master samlade 24 deltagare.
De olika delseglingarna hade 8 till 18 seglare på linjen.

Nya tag i början på april nästa år.
Resultat nedan.
Grattis Micke!  Slut

Resultat sammanräknat av Claes Liljeson här

Tisdagen 11 oktober seglade vi säsongsavslutningen av årets Master Cup vid Vattenskidklubben i Järla sjö. 

Rapporten lovade en frisk västlig vind, vilket stämde och därav seglade alla med B rigg. 14 båtar var anmälda men en försvann direkt, då 125 Lennart Norén råkade tappa kölen på sin nyköpta Pentyl, osis, tråkigt, men Lennart stannade större delen av dagen som startdomare och som protokollförare. Per Lundberg som senare anslöt och tog över dessa sysslor.

Då blev det 13 startande i som sagt en fin byig västlig vind som gav oss 12 st fina seglingar. Det blev tight på pallen, där Brunte till slut segrade en poäng före undertecknad som i min tur var 6 poäng för trean Bosse Jonsson.

Gratulerar Pallen, och övriga deltagare, men framförallt tackar jag alla de som hjälpte till!!

Hälsningar  101an, Jocke

Resultat här

Seglingsplats Nacka vattenskidklubb i Järlasjön.

Hela 18 seglare slöt upp i den 7:e masterseglingen för säsongen. Seglingsplatsen vattenskidklubben vid Järlasjön visade sig vara en utmärkt plats för de ostliga vindar som rådde. 18 seglingar genomfördes enligt den tyska modellen, vilket innebär att man står över var tredje segling. Perfekt för att hinna med lite näringsintag och omtrimning för att sedan kasta sig ut i hetluften igen. 

Det blev således 12 seglingar för samtliga deltagare i vindar på 1-5m/s och 30 gradiga vindvrid. Spännande. Trots det var det idel bekanta namn i den övre delen av resultatlistan. Grattis Jocke!

Stämningen var god trots ideliga regelbrott där den skyldige glömde att ta sitt straff.

Tack alla för en trevlig dag! Hasse N och Micke C

Resultat här

Jag har använt Resultatmallen som DF seglarna använder vid Tyska modellen.
Jag lyckades dock inte fylla i vissa fält p.g.a. att de var skrivskyddade.
Hoppas att slutresultatet blev rätt i alla fall.
Vi fick en hel del regn över oss. Arrangören Hasses sändare gillade inte blötan utan stängde av sig så han fick ta arrangörsrollen på heltid.
Premiärsegling för min nya Amoress som hade bra fart men rorsman ställde till det med några krockar och påföljande straffsvängar så slutresultatet blev som vanligt. Men nästa gång!
-Lasse/49an

 

15 st.  seglare deltog i Mastercup 6,vid Saltsjö-Pir på tisdagen.

Vädret som förutspåddes var nord ca 5m/s. Det visade sig dock att varken vindriktning eller styrka kunde hålla sig i skinnet. Detta ledde till många omläggningar av banan och riggbyten, vilket gjorde att endast nio seglingar kunde genomföras.

Ett stort tack för den hjälp jag fick och ska nu vidareutbilda mig som seglingsledare.

Kilen 55:an

Resultat här

Efter lite överläggning med några erfarna IOM seglare den 1 aug. bestämde jag att seglingsplats skulle bli Mölna ”Näcksrosvägen” på Lidingö.

Tisdag morgon: Möte Varvet 08:30 med medhjälpare Lasse Engstedt och Brunte, beslöt vi tillsammans (efter noggrann analys av div. vädergudar) att det skulle bli bättre vindar på Gåshaga pir. Om detta var rätt val eller ej, har vi inget facit på.

Dagens segling kom igång som planerat 11:00. Trixiga vindar från lite olika håll,  gjorde de flesta seglingar till ett lotteri.

Bra stämning på bryggan, varm sol och trevlig samvaro.  

Stor tack för all hjälp!

Per, 77:an

Bilder som Lasse Engstedt tagit finns på FB

Resultat här

Välkomna till Master cup nr 5, tisdag den 2 augusti 2022

Seglingarna kommer troligen hållas på Lidingö, plats meddelas senast måndag kväll.
Skepparmöte 10:45, första start 11:00, ingen start efter 15:00. 

Startavgift 50:- .

Avbrott för lunch ca 12:30—13:00.

Anmälan via anmälningsfunktionen på srss.se. senast kl 18.00 måndag den 1 augusti.

Varmt välkomna alla ”batteriseglare”.

Per Olsson SWE 77 med medhjälpare

Tack alla härliga Masterseglare för några timmars fin segling på Järlasjön (vattenskidklubben) i Nacka. Även om jag inte seglade utan skötte bitarna runt omkring tillsammans med Lasse (seglingsintresserad granne) så njöt vi av dagen. Kul också att två återvändare kom till start, nämligen Odd Lindqvist 96 och  Lennart Tranback 11. Odd var uppe och nosade på toppen vid ett flertal tillfällen och Lennart  fick bättre och bättre snurr på sin båt under dagen.

I toppen fick vi se fin fajt mellan  Classe B 98 och Michael C 16. Efter femton seglingar skilde  bara en poäng till Michaels fördel. Trea blev Håkan Lundquist 118. Tyvärr fick Jocke A 101 haveri på sin båt  och missade de fyra sista seglingarna och blev till slut fyra. Vi fick också se Tommy Ruhmén 149 ha tätkänning i åttonde seglingen och var vid målgång fyra.

Måste också nämna starterna som oftast funkade bra. Som Lars Engstedt sagt vid flera tillfällen ”starta inte på ett utan på noll”. Kloka ord! Resultat här

Vi ses! Calle 100

Mastersegling 3, 24 maj 2022, Ålsten Bromma

När vindprognosen pekade på SO-vindar över dagen och Ålsten kunde erbjuda båt och inte minst sin då parallella ponton så fick det bli mitt val. Med Lasse E:s hjälp så var banan snabbt på plats. Utöver Ålstens utrustning så hade Håkan L några extra bojar från L-Ö, alltid bra att kunna lägga ut extra kryss- och startmärken. Härmed krävdes inga banjusteringar förutom att återplacera ett draggande märke (för lätt sänke).

Närmare bestämt 13 rorgängare anslöt och nu uppkom frågan om vilken rigg som skulle gälla. Merparten hade på förhand valt 2:an, vilket skulle visa sig rätt för dagen.

Med dessa förutsättningar så var vi igång och allt flöt på enligt plan. Efter 5 seglingar var det dags för paus och inmundigande av medtagen förskaffning på bryggan.
När vi var tillbaka på banan igen så tilltog vinden succesivt till uppåt 8-10 i byarna. Detta gav extra motion längs pontonen, särskilt på undanvindarna.

När man tittar lite i resultatet och summerar alla seglingar; så var många uppe och ”högg” i toppen – sju olika segrare. Där ibland Göran U som efter 2:a, 1:a och 1:a valde att avbryta för externt möte. Hur hade det kunnat slutat om inte....

Slutresultat: Stort grattis till Micke, Claus och Jocke – 1:a, 2:a och 3:a.

Slutligen vill jag rikta ett tack till Lasse E och Håkan L för all assistans.

Högt och fort!

Stefan (SWE 180)

Resultat här

Lars E kommentar:
Fantastiska seglingsförhållanden. Vind utmed pontonen, man var nära till båtarna. Sol, varmt även i den kraftiga vinden. Så småningom byggde det upp en hel del sjö. Fostrande!
En shortsklädd viking syntes på bryggan, sommaren är snart här!
Med rätt vindriktning (NV eller SO) är Ålstens BS en utmärkt seglingsplats med bra infrastruktur, snurrebåt, bojar, märken, startmaskin mm. Bra parkeringsplatser.

Välkomna tillbaka!

Master Cup no 2 genomfördes hos Ålstens Båtsällskap. Platsen valdes med hänsyn på vindriktning och styrka. Prognosen var att vi skulle få NV vind, 5 m/s och upp till 11 m/s i byarna.

15 seglare möte upp så det blev naturligt att vi seglade enligt ”tyska modelen”, dvs 10 båtar på
vattnet och övriga kunde administrera start och målgång. 

Joomla Template by Joomla51.com