Master

Tack alla härliga Masterseglare för några timmars fin segling på Järlasjön (vattenskidklubben) i Nacka. Även om jag inte seglade utan skötte bitarna runt omkring tillsammans med Lasse (seglingsintresserad granne) så njöt vi av dagen. Kul också att två återvändare kom till start, nämligen Odd Lindqvist 96 och  Lennart Tranback 11. Odd var uppe och nosade på toppen vid ett flertal tillfällen och Lennart  fick bättre och bättre snurr på sin båt under dagen.

I toppen fick vi se fin fajt mellan  Classe B 98 och Michael C 16. Efter femton seglingar skilde  bara en poäng till Michaels fördel. Trea blev Håkan Lundquist 118. Tyvärr fick Jocke A 101 haveri på sin båt  och missade de fyra sista seglingarna och blev till slut fyra. Vi fick också se Tommy Ruhmén 149 ha tätkänning i åttonde seglingen och var vid målgång fyra.

Måste också nämna starterna som oftast funkade bra. Som Lars Engstedt sagt vid flera tillfällen ”starta inte på ett utan på noll”. Kloka ord! Resultat här

Vi ses! Calle 100

Mastersegling 3, 24 maj 2022, Ålsten Bromma

När vindprognosen pekade på SO-vindar över dagen och Ålsten kunde erbjuda båt och inte minst sin då parallella ponton så fick det bli mitt val. Med Lasse E:s hjälp så var banan snabbt på plats. Utöver Ålstens utrustning så hade Håkan L några extra bojar från L-Ö, alltid bra att kunna lägga ut extra kryss- och startmärken. Härmed krävdes inga banjusteringar förutom att återplacera ett draggande märke (för lätt sänke).

Närmare bestämt 13 rorgängare anslöt och nu uppkom frågan om vilken rigg som skulle gälla. Merparten hade på förhand valt 2:an, vilket skulle visa sig rätt för dagen.

Med dessa förutsättningar så var vi igång och allt flöt på enligt plan. Efter 5 seglingar var det dags för paus och inmundigande av medtagen förskaffning på bryggan.
När vi var tillbaka på banan igen så tilltog vinden succesivt till uppåt 8-10 i byarna. Detta gav extra motion längs pontonen, särskilt på undanvindarna.

När man tittar lite i resultatet och summerar alla seglingar; så var många uppe och ”högg” i toppen – sju olika segrare. Där ibland Göran U som efter 2:a, 1:a och 1:a valde att avbryta för externt möte. Hur hade det kunnat slutat om inte....

Slutresultat: Stort grattis till Micke, Claus och Jocke – 1:a, 2:a och 3:a.

Slutligen vill jag rikta ett tack till Lasse E och Håkan L för all assistans.

Högt och fort!

Stefan (SWE 180)

Resultat här

Lars E kommentar:
Fantastiska seglingsförhållanden. Vind utmed pontonen, man var nära till båtarna. Sol, varmt även i den kraftiga vinden. Så småningom byggde det upp en hel del sjö. Fostrande!
En shortsklädd viking syntes på bryggan, sommaren är snart här!
Med rätt vindriktning (NV eller SO) är Ålstens BS en utmärkt seglingsplats med bra infrastruktur, snurrebåt, bojar, märken, startmaskin mm. Bra parkeringsplatser.

Välkomna tillbaka!

Master Cup no 2 genomfördes hos Ålstens Båtsällskap. Platsen valdes med hänsyn på vindriktning och styrka. Prognosen var att vi skulle få NV vind, 5 m/s och upp till 11 m/s i byarna.

15 seglare möte upp så det blev naturligt att vi seglade enligt ”tyska modelen”, dvs 10 båtar på
vattnet och övriga kunde administrera start och målgång. 

IOM Masters nr 1 år 2022 vid Vattenskidklubben i Nacka.

Hela 16 anmälda men bara 8 kom till start men orsaken till detta var att när man vaknade på morgonen så var det en tum snö på marken och minus 2 grader samt hård vind. Vädret blev snart någon grad varmare och vi kunde starta klockan 11, med rigg 2 under alla 12 seglingar. Stundtals kom det riktiga byar som gjorde det svårseglat främst på länsen där en del dykningar förekom som visade att vi definitivt hade valt rätt rigg.
Man kunde notera att detta var en av de första seglingarna för året för några av oss var en aning ringrostiga. Främst märktes det vid första kryssmärket som antagligen också låg lite för långt bort. Fler rundade innanför bojen och fick runda om och vid allt för många tillfällen blev det småkrockar och båtar som fastnade på bojen.

MC- säsongen är härmed avklarad och lyckligtvis kunde vi genomföra alla åtta planerade seglingar till skillnad från förra årets kraftigt nedbantade version.

Detta år har vi seglat runtomkring i Stockholm och som vanligt haft trevligt tillsammans. Kul att det dyker upp seglare som vi inte sett till tidigare.

Grattis till Bosse J. som knep totalsegern med 9 poäng bara en pinne före Jocke A.

Sammandrag här

Nu vilar vi oss i form och ses redan 5 april nästa år.

Keep sailing!

Claes Liljeson

MC 8 211012

Denna tisdag seglades det vid Saltsjö Pir med tolv seglingssugna som var jätteladdade inför sista omgången för i år.

exakt på utsatt tid gick första varningssignalen med åtta båtar på linjen. Vi använde oss av den tyska modellen som innebär att man delar upp i tre grupper varav två grupper seglar.

De som vilar tar då på sig kontoret med startdomare, banändringar, målprotokoll samt observerar att alla rundar i god ordning. Se mer under resultat.

Den sedvanliga lunchen intogs dels på Restaurang Saltsjö Pir dels, av några längst ut på piren.

Vinden var som alltid nyckfull med en huvudsaklig vindriktning NNO  2-5msek men svängde ställvis ordentligt. Vi fick avbryta en segling då alla nådde toppmärket utan att slå.

Vädret: 10-12+ och inget regn

Femton seglingar hann vi med så alla fick tio seglingar i ryggen när klockan slog tre.

Tack för all hjälp och glada tillrop.

Resultat här

Claes Liljeson

Dagens segling Master Cup 7 i Elfvik på NO Lidingö, bjöd på en tidvis frisk sydostlig vind ca 6-8 m/s. Inget regn och ca 12 gr. Totalt blev vi 9 båtar som kom till start, alla valde att segla med rigg B. Den hyffsat stabila vinden gjorde att vi bara behövde justera startlinjen 1 gång.

Vi höll på till 15:00 och hann med 16 seglingar. Det var tuffa race, och blandat i täten hela tiden. Inga höga ljud från bryggan hördes, trots att vi inte alltid var överens om situationen ute på banan. Är dock säker på att det är några av oss ”gubbar” som kommer att somna tidigt ikväll.

Resultat här

Hälsar Per Olsson  och medhjälpare

Dagens Master seglingar vid Gåshaga Brygga bjöd på spännande race. Vinden från nord pendlande mellan 10-30 grader och även i styrka 4-5 m/sek till 6-8 m/sek i byarna.Tack vare en tapper insats av alla deltagare behövdes många ändringar av banan. Vi lyckades att genomföra 12 seglingar i strålande solsken och med en mycket trevlig stämning bland alla deltagare. Det blev mycket spännande i toppen. Brunte och Bosse på samma poäng och strax därefter Jocke. Slutligen stod segraren bland de stora favoriterna;1:a 98 Brunte 4 segrar, 2:a 43 Bosse 4 segrar och 3:a 101 Jocke 3 segrar.

Tack till alla deltagare för all hjälp.

Ryggen med medhjälpare

Resultat här

Här finns referat och resultat https://srss.se/arkiv-resultat/891-resultat-master-cup-3-augusti,-2021

 

Hälsar Lars Engstedt och medhjälpare

 

Joomla Template by Joomla51.com