DF65 Sverigecupen, Gustavsberg.jpg

Visst är den på uppgång, DF65 seglingen i Sverige. Hela 36 anmälda oh 34 som kom till start. Byigare och mer svårbemästrade förhållanden kan man knappast tänka sig. Nordlig vind och 0 – 7 m/s. Med 24 båtar utefter den långa startlinjen var det kanske också en chansning vilken kant man valde att starta på. Ibland gick en båt helt fri för babords halsar vid lämärket för att halvminuten senare se det 25 meter långa försprånget krympa till någon meter uppe vid kryssmärket. Och där blev det omstart med 10 talet båtar i ett valsande virrvarr över, på och under märket. 
Så visst var vi många som suckade och ojade oss under de 15 genomförda seglingarna. Men hur man än vrider och vänder på vindar samt saker och ting var det inte så konstigt att de som brukar ligga i täten också syntes överst på prispallen. Skicklighet ger mycket tur tydligen!
Så i topp fick vi se Michael Collberg med 23 poäng, Fredrik Edgren med 29 poäng samt Tim Shuwalow med 31 poäng. Strongt och grattis! Bästa grand old man blev Bo Rogalin som kom åtta totalt. En eloge också till Erik Dobert, SWE 81, 81 efter sin ålder, som jungfruseglade sin båt på Gustavsbergsvattnet. Och mycket glädjande var att se så många nya ansikten på den kommande SM-, o Global Championshipbanan.
Mats SWE14

Resultat här

 

Joomla Template by Joomla51.com