2022 års sista IOM-ranking gick av stapeln i Gottskär den 12 november. 14 st förväntasfulla seglare mötte upp och Jaris familj var redo för banläggning och stod för välsmakande förtäring i det fina klubbhuset.

Tyvärr var inte vinden helt med oss denna dag. Västlig lätt vindriktningen och avtagande under dagen är en av de minst önskade för den fina hamnen i Gottskär.

Efter lite funderande på olika seglingsplatser, innanför eller utanför hamnen så valdes det senare. Och en bana utmed hamnen lades ut med kryssmärket relativt nära nocken på hamnpiren och startlinjen en bit ut från land.  Som förväntat var det svårseglat i den lätta vinden, som vred och förändrades ständigt i styrka. I tillägg fanns det hinder i banan i form av tunna sjögrässtrån och maneter. Alla fick lyfta och rensa fenan från sjögräset mellan seglingarna. Som ytterligare komplikation var det mycket strömt särskilt i närheten av kryssmärket, vilket försvårade livet för deltagarna. Men allt detta är spännande utmaningar som vår sport ibland bjuder på och som är en del av tjusningen med sporten.

Icke desto mindre visade Jonas Samson en fantastisk förmåga att manövrera sin blågula racer till en överlägsen seger denna dag – stort grattis! Och som grädde på moset lyckades en mycket nöjd Jonas peta ner Kungen från förstaplatsen på 2022 års rankinglista.

Tack Jari och familj för stark kämpainsats med arrangemanget.

Resultat finns här. Justerad rankinglista finns på Resultatsidan.

/Thomas Enwall

Joomla Template by Joomla51.com