Mastersegling

Resultat MC7 7/10 Fisksätra

15 st. sugna seglare kom till Fiskis i regnet, vi hade förväntat oss lite mer vind än vad som bjöds. Före lunch seglade vi 3 lätt buskiga kör. Just från EM hemkomna Brunte visade redan här vad som komma skulle med tre spikar. Vi bröt för en bra lunch på Saltsjöbadens Golf Klubb, och återkom sedan igen till Fiskis där vinden hade stabiliserats och Bosse Wållberg hade justerat banan, tackar!

Efter lunchen seglade vi 8 ytterligare seglingar, totalt 11 st och Brunte fortsatte att dominera.  BritPOP båtarna visade sig framgångsrika, 1, 2, 3 och 5 i resultatlistan. Grattis till Brunte för vinsten och även till ett bra internationellt resultat på EM.

Resultat här

Jocke 46


Resultat Master Cup segling nr 6

 

Seglingsplats Saltis, KSSS piren.
Skepparmöte kl 11. Lunch på närbelägen krog efter ca tre seglingar.
Ingen start efter 15:30.
Startavgift en jämn femtiolapp.

 

Resultat här

Sammanställning efter 6 seglingar här

Per Lundberg/ SWE69

Sammanräkning MC 2014 efter 5 seglingar

Här finns en sammanställning av Master Cup Seglingarna 2014 efter 5 seglingar.

Jocke Ameln har en överlägsen ledning med 4 nettopoäng.
Lars Engstedt tvåa och Hans Funke trea.
Flera av våra duktigaste Masterseglare har inte deltagit i så många seglingar ännu i år.
Det kan bli extra spännande frampå hösten om de återkommer...

Lars E /SWE49

Resultat MC5, 2 September 2014

Vilken dag vi pensionärer fick på KSSS piren! Massor med sol och 2-5 m/s. Några perioder med snurrigt och vindfattigt annars mycket fina förutsättningar. Med hjälp av Stefan Lundquist hamnade banan rätt från början. Ingen justering på hela dagen! Lunch i solen vid Stationshuset. Vi fick dock njuta av solen och lunchpausen lite för länge pga långsam betjäning

Dagens suverän blev Jocke Ameln. 6 spikar och 3 andra platser på 10 genomförda seglingar. Grattis!

Resultat här

Tack alla seglare för en fin dag på havet!

PO Andersson

Resultat Master Cup nr 4 3 Juni 2014

MC4 avhölls i Saltsöbaden, KSSS piren i ett något kulet väder men det var trots allt helt OK. Det utlovade eftermiddagsregnet blev det inte så mycket av.
Vinden från NV pendlade mellan 2-6 m/s. Lite skvalpigt men bra segling i alla fall.

Vinnare blev Stefan Lundquist, nykomling detta år i Mastersammanhang.
Tvåa Jocke Ameln och trea Lars Engstedt.
Stort grattis till vinnarna!
Resultat här

Läs mer: Resultat Master Cup nr 4 3 Juni 2014

Resultat Master Cup segling nr 3 13/5 2014

För ett par veckor sedan så gjorde Claus Lindström, Lars Ericson och underteckand en tur in i Mälaren med målsättning att hitta några alternativa seglingsplatser för vårt seglande. Bl a tittade vi in på Jungfrusunds Marina ute på Ekerö, och passar för oss då vindrana är i NO eller SV riktning.

Nu utlovades i huvudsak lätta vindar från NO så då blev valet enkelt. Lätt att parkera bilarna, WC och mycket trevlig restaurang 50 meter från seglingsarenan som i sig var rätt hög och därmed god sikt över seglingsområdet. Bådar gott för en fin regatta, vilket vi nog alla tyckte det blev.

Läs mer: Resultat Master Cup segling nr 3 13/5 2014

Nyinstiftat vandringspris

Per Lundberg, SWE69 har instiftat ett vandringspris:

"Roaring forties trophy" för Masterseglare födda senast 1949.

Per kommer att skänka priset och stå för administrationen.

SRSS tackar för detta fina initiativ!

Resultat Master Cup nr 2 15 April 2014


Några av gubbarna samlade bakom Rocky. Fr v. Tommy R, Bosse W, Petter F, Stefan L, Magnus R och Lasse E.
Foto Lars E

Master Cup 2 för seglare +60 seglades vi Saltsjö-Pir i Saltsjöbaden. Här hade varvsägaren vänligheten att låta oss parkera bilarna vid pirens landfäste. Tack till Staffan C och Berndt P som agerade start och mål domare.
Sexton seglare hade anmält intresse men endast 11 kom till start. Säkerligen hade de som uteblev goda själ att inte starta och möjligen hade de också fattat det mest kloka beslutet eftersom vinden blåste mycket byigt från nord i styrka från 1 till upp till 15 m/s, med påföljd att det blev en hel del haverier  Alla hade satt på rigg 2 från början och i första seglingen spikade Petter F med sin nya låda ROCKY.  En extra eloge till Petter som både byggt båten själv och även tillverkat sina segel. Dock fick Petter redan i segling 3 skot-haveri och måste bryta.
Jocke A visade sedan att han bäst behärskade den byiga vinden och avgick med seger före Lars E och Stefan L. 
Banan hade lagts med 3 kryssmärken så att vi kunde bestämma vilka 2 som skulle rundas och även 3 startmärken för att få så bra linje som möjligt i den för stunden rådande riktningen. Två länsmärken var också utlagda och här kunde man se att om man valde fel märke, i en länsrundning, så kunde man tappa 15 meter på konkurrenten som valde det andra märket. Vi fick erfara att vinden stundtals var bäst på vänsterkanten och i nästa stund var bäst på högerkanten närmast pontonen. Piren är mer än 100 m lång och det var tillåtet att vandra med båtarna utefter hela piren, varför vi inte bara fick hjärngymnastik utan även fick en hel del fysisk sådan.  Före lunch seglades 4 seglingar och sedan blev det lunch på restaurang i Tippen. Därefter seglade vi ytterligare 7 seglingar fram till klockan 15. 
Resultat här

SWE 28

Resultat Master Cup 1 den 25 mars 2014

Masters nr 1 2014 seglades i fint väder vid Ekudden med 6m på fm och ökande till 10-12 på em. Peak på 12,5 m. Rigg2 hela dagen.

Lunch intogs på  Grekiska Kolgrillsrestaurangen i Djursholms Centrum. J Ameln var för dagen helt överlägsen. Resultat finns här. (OBS!, jag räknade lite fel på Pär's RDGa i race 8, men det ändrar inte slutställningen, Thomas E)

Hälsningar Bosse Wållberg