Arkiv - Resultat

Resultat Ranking nr 1 och Vårcup nr 1, Frihamnen, söndag 13 mars

Så äntligen var det dags för årets första stora begivenhet och med storbesök från Danmarks IOM stjärna Sören Andresen med sin Mad Max.

Sören klädd för vintersegling i Stockholm

Samtliga foton Lars Ericson

Något oväntat så möttes vi av rätt mycket drivis, efter nattens kyla. Detta tillsammans med lite för lite vind gjorde att seglingarna sköts upp och spejare skickades ut runt Lidingö för att ev. finna gynnsammare seglingsförutsättningar. Dock enades våra durkdrivna seglare att utverka denna regatta i Värtan. Efter någon drygt timmes försening började vi med ett par inledande race med mycket is… En hel del av oss fick många ofrivilliga stopp. Bästa isbrytare var inte oväntat vår danska stjärna Sören vilket vi naturligtvis gladde oss åt, men bakom honom kom det att utkämpas en av de mest jämna seglingar i modern tid.

Isbrytaren

Efter 10 genomförda seglingar så stod således DEN 93 Sören Andresen som ohotad segrare på 11 poäng. Bakom honom blev det en riktig rysare med 2 båtar på 33 poäng och så 2 båtar på 34 poäng. SWE 50 med Thomas Enwall drog det längsta strået. Grattis Thomas. Preliminärt resultat finns här. Uppdaterad ranking finns här. Observera att avgift för 2011 måste vara erlagd för att få rankingpoäng.

Läs mer: Resultat Ranking nr 1 och Vårcup nr 1, Frihamnen, söndag 13 mars

Resultat Vintercup 6, 6 mars, Frihamnen

En solig dag och en frisk nordvästlig vind på gränsen mellan rigg ett och två mötte seglarna i Värtahamnen denna söndagsmorgon. Bojläggningen gick initialt bra och vi såg ut att kunna komma igång i tid. När det drog ihop sig till möte började större isflak, de största i paritet med en mindre isbana passera över kappseglingsplatsen varpå våra bojar började en ojämn kamp mot ismassorna. Efter en knapp timmes kontinuerlig återläggning av bojarna, dock utan trassel mycket tack vare de förträffliga linvindorna kunde dock seglingarna komma igång. Vi inledde med rigg 2 för att efter 3 seglingar gå över till rigg 1.

Rickard Nyström fotograferade. Se fler fina bilder i Galleriet.

Vindriktningen var hyggligt konstant och styrkan i överkant rigg 1 och banan bjöd fina byar och stråk som gjorde seglingen mycket taktisk och det fanns stora möjligheter att "komma igen" i de flesta seglingar för de som blivit avhängda vid någon manöver. En ganska konstant ström i samma riktning som vinden gjorde att de flesta starter blev ganska rena och att det fanns prima möjligheter att öva sig på att hålla båtarna i startposition de sista 45 sekunderna före varje start.

Claus L fick göra dagens längsta jolletur för att rädda den avslagna SWE 45, han var nästan ända borta vid Lidingölandet innan han hann ikapp den bortsprungna båten. Vid återfinnandet av båten visade det sig att strömbrytaren var i off-läge, ett trassligt fockskot fick skulden denna gång. Claes Brunnhage seglade solitt även denna söndag, följd av Johan Ameln och Bo Jonsson, så båttyperna i topp denna dag var Mad Max, Norlin och Quattro. Preliminärt resultat finns här.

Tack för en fin dag på kajen !     / Johan Tuvstedt

Resultat Vintercup 5, söndag 30 januari, Frihamnen

Vintercup 5 genomfördes som planerat vid ett isfritt Frihamnen med 11 seglare på startlinjen. 2:a seglingen för Bruntes nya Mad Max, se nedan.

 

"Ny" vindriktning dagen till ära - nordväst vridande emellanåt till väst.  Det medförde att banan fick läggas en bit ut från kajen och att det rådde skiftande vindar närmast land. Vindstyrka mellan 2-5 m/s. Med solen i ryggen och 1 plusgrad var det en glad samling IOM:are som tampades om medaljerna.

Ur striden kom SWE 98 (Brunte) fram som överlägsen segrare, med SWE 50 (Thomas) på andra plats tätt följd av nylackade SWE 45 (Tom) på tredje plats. Preliminärt resultat finns här. Ställningen i Vintercupen efter 4 seglingar finns här. Fler bilder följer under läs mer.

Läs mer: Resultat Vintercup 5, söndag 30 januari, Frihamnen

Resultat Vintercup 4, söndag 16 januari, Frihamnen

Seglingssäsongen 2011 inledd i regn och med drivande is!

Under lördagen låg isen tät i Frihamnen men under natten blåste det upp vilket satte isen i rörelse och på söndagsmorgonen gavs klarsignal att göra ett försök att segla Vintercup 4.

Efter att ha använt jollen för att putta bort drivande isflak kunde vi lägga banan och komma igång med nio tappra seglare. Vi seglade med rigg 1 hela dagen, på morgonen kanske 6-8 m/s som sedan sakta avtog något. Ibland fick vi ta paus och putta bort störande isflak som drev genom seglingsområdet.
Efter tolv seglingar var vi både nöjda och blöta och kunde summera dagen:
Claes Brunnhage och hans nya MadMax slutade som ohotad segrare men mellan tvåan Jocke Ameln och trean Thomas Enwall skillde det blott 0,1 poäng. Vi gratulerar segraren som tydligen hittat trimmet direkt! Preliminärt resultat finns r.

//Not av Thomas E 110120: Ett fel i Sailwave innebar att samtliga 2:a platser byttes mot 3:e platser och så vidare. Resultatet har registrerats in igen och det korrekta resultatet finns här.//

Stort tack till er som hjälpte till idag när vi seglade utan funktionärer.
Hälsar dagens seglingsledare Claus Lindström

Resultat Vintercup 2, söndag 5 dec, Frihamnen

14 seglar kom till start i Värtahamnen vid magasin 9. Kung Bore hade tillfälligt släppt sitt grepp om staden, låtit temperaturen ligga omkring 0 grader och lämnat Värtahamnen isfri. Hans milda andedräkt var dock i svagaste laget och kom från SV och vred under dagen till VSV.

 

 

Efter 11 genomförda seglingar visade det sig att Peter Norlin hade bemästrat de svaga och vridande vindarna bäst. Thomas Enwall var honom tätt i hälarna och med Johan Brandt på tredje plats.  Resultat finns här. Ställningen i Vintercupen efter 2 seglingar finns här.

Dagens tävlingsledare Ivica och Lars tackar alla deltagare för goda insatser

Sommarcupen 2010 avgjord

Så var sommarcupen avgjord och vi har fått en mycket värdig vinnare i form av Thomas Enwall. Bytet från en båt till en annan har verkligen visat sig lönsam. Resultatet från sommarcupen finns här. Vi alla som deltagit i sommarens seglingar ber alla få utbringa ett fyrfaldigt HURRA HURRA HURRA HURRA till årets vinnare. Efter en liten svacka så har deltagarantalet klart ökat nu i höst och vi kan åter se en del gamla rävar på banan samt inte minst en del nya killar som gör entré i klassen. Vi tillönskar herrar Gross, Pettersson, Kihlström, Lundqvist m. fl. välkomna till en härlig gemenskap.

Snart börjar vinterseglingen och det ryktas att flera gubbar har beställt nya prylar i form av segel, master och även båtar, spännande. Den som kommer till regattorna får se. Men till dess så hoppas jag vi ses på de olika träningstillfällen som kommer att ges nu i höst. Men först av allt så vill vi påminna om kommande evenemang den 24/11 då HELLBOAT berättar om årets EM. Anmälan sker på srss.se.

Länk till den uppdaterade rankingen finns här.

Tack för i sommar hälsar / SWE 98

Resultat Ranking nr 8 och Höstcup nr 4, Saltis, söndag 31 oktober

Söndagen 31/10 möttes 21 glada seglare för att göra upp. Vi seglade inne i Hotellviken i labra brisar mellan väst och sydväst. Glädjande att se Pontus Brenter och Magnus Woxén tillbaka efter en lång frånvaro.

Seglingarna blev mycket skiftande i den ibland mycket svaga vinden. Vi fick endast till 6 seglingar efter att vi då och då fick vänta på start .

Bagi Woxén visade gammal god form och vann regattan på 12 poäng, därefter blev det väldigt jämnt med Jocke Ameln på 18, liksom Claes Brunnhage och därefter Thomas Enwall på 19 poäng. Både Jimmy och Pontus fick elproblem och försvann därför ur tätstriden. Resultat finns här.

/ Anders (SWE 188)

Resultat Klubbsegling 24/10

Söndagen 24/10 ordnade SRSS en klubbsegling i Saltis, på KSSS piren. Prognosen lovade 6 m nord, nordost och regn, vilket visade sig stämma alldeles utmärkt. Vindriktningen höll sig hyfsat men ökade så småningom en del, då vi beslutade att bryta för riggbyte drygt halvvägs in i regattan.

Vi hade 19 st. anmälda men några stycken föredrog att stanna inne i regnet, men så kom Jimmy och Claus till så att vi blev ändå 15 båtar på linjen, bra gjort under dessa miserabla förhållanden. Då det var en klubbsegling beslutades att dra ner på funktionärer/kostnader genom att den för varje segling utsedde domaren även förde målprotokoll och för detta jobb belönades man med en RDG. Detta system kommer att fungera alldeles utmärkt framöver, framförallt vid lite torrare väder, (lättare att bokföra torra dokument).

Vi seglade fleetracing hela dagen vilket i stort gick jättebra, självklart lite incidenter, men de flesta tog sina straff som de skulle och jag upplevde att vi var ganska till freds. Resultatet blev ungefär ”som vanligt” med Jimmy i topp, i sällskap med Brunte (2) och Thomas E (3) på pallen. Resultat finns här. Grattis till deltagarna för tapper seglats under ganska vidriga förhållanden önskar

 

Seglingsledarna / Johan Ameln, Claes Liljeson

Resultat Ranking 7 och Höstcup 3, söndag 10 oktober, Bosön Lidingö

Höstcup 3/ rankingsegling 7 bjöd på dom kanske svåraste förhållanden vi seglat i de senaste åren! Både vindstyrka och vindriktningen ändrades ständigt med svårigheter både att åstadkomma en vettig banläggning och ett vettigt trim. Det kanske svåraste att bemästra var de minst sagt knepiga vågförhållandena som uppstod när vågorna från Askrikefjärden studsade mot flytbryggan vi stod på. Till och med de mest rutinerade och jämna seglarna kunde denna dag ses långt ner i fältet. 

Foton Lars Ericson:

Kors vad det vimlar av segel idag, är det kappsegling?

Läs mer: Resultat Ranking 7 och Höstcup 3, söndag 10 oktober, Bosön Lidingö