Arkiv - Resultat

Resultat Klubbsegling 24/10

Söndagen 24/10 ordnade SRSS en klubbsegling i Saltis, på KSSS piren. Prognosen lovade 6 m nord, nordost och regn, vilket visade sig stämma alldeles utmärkt. Vindriktningen höll sig hyfsat men ökade så småningom en del, då vi beslutade att bryta för riggbyte drygt halvvägs in i regattan.

Vi hade 19 st. anmälda men några stycken föredrog att stanna inne i regnet, men så kom Jimmy och Claus till så att vi blev ändå 15 båtar på linjen, bra gjort under dessa miserabla förhållanden. Då det var en klubbsegling beslutades att dra ner på funktionärer/kostnader genom att den för varje segling utsedde domaren även förde målprotokoll och för detta jobb belönades man med en RDG. Detta system kommer att fungera alldeles utmärkt framöver, framförallt vid lite torrare väder, (lättare att bokföra torra dokument).

Vi seglade fleetracing hela dagen vilket i stort gick jättebra, självklart lite incidenter, men de flesta tog sina straff som de skulle och jag upplevde att vi var ganska till freds. Resultatet blev ungefär ”som vanligt” med Jimmy i topp, i sällskap med Brunte (2) och Thomas E (3) på pallen. Resultat finns här. Grattis till deltagarna för tapper seglats under ganska vidriga förhållanden önskar

 

Seglingsledarna / Johan Ameln, Claes Liljeson

Resultat Ranking 7 och Höstcup 3, söndag 10 oktober, Bosön Lidingö

Höstcup 3/ rankingsegling 7 bjöd på dom kanske svåraste förhållanden vi seglat i de senaste åren! Både vindstyrka och vindriktningen ändrades ständigt med svårigheter både att åstadkomma en vettig banläggning och ett vettigt trim. Det kanske svåraste att bemästra var de minst sagt knepiga vågförhållandena som uppstod när vågorna från Askrikefjärden studsade mot flytbryggan vi stod på. Till och med de mest rutinerade och jämna seglarna kunde denna dag ses långt ner i fältet. 

Foton Lars Ericson:

Kors vad det vimlar av segel idag, är det kappsegling?

Läs mer: Resultat Ranking 7 och Höstcup 3, söndag 10 oktober, Bosön Lidingö

Resultat IOM SM 2010. Uppdaterad 100921

IOM SM 2010 är avgjort

Tävlingen hölls på Lidingö Jolleseglares anläggning på Bosön, Lidingö

Än en gång stod Jimmy Hellberg som segrare och försvarade titeln från förra året.
Stort grattis!
Tvåa blev Jocke Ameln och trea Claus Lindström 

Segertal av Jimmy

Resultat här

Bilder tagna av Claes Lundin (vår domare) här , tack Claes

Håll utkik efter fler bilder och info här, uppdateringar kommer att ske...

Dag 1:

Efter registrering och invägning blev det gott om tid att snacka och umgås i väntan på vind.

 

22 seglare registrerade sig för årets SM 

Läs mer: Resultat IOM SM 2010. Uppdaterad 100921

Rapport från Nordiska Mästerskapen

Nordiska Mästerskapen i IOM gick av stapeln utanför Helsingfors den 11 och 12 september. Bosse Jonsson placerade sig 2:a efter överlägsne Nordiska Mästaren Riku Lindström från vårt östra grannland. Claus Lindström kom 3:a. Resultatet med länkar till video och bilder finns här. Nedan följer en kort rapport från Bosse.

- Att slå Riku hade varit kul och vi klarade ju av det i några seglingar. När vi slog honom så var det oftast för att han seglade nästan enbart på fart och i stort sett struntade i vinskiften, han åkte ifrån oss med 5-10 meter per kryss på ren fart! Så om vi kunde tjäna 10-15 meter på att gå rätt väg via två extra slag gick vi jämt med honom! Självklart var det svårt att lyckas med det på varje kryss för man gissar ju fel då och då. Riku däremot som seglade utan att behöva chansa var med i toppen hela tiden via stabilt bra fart och som sagt konservativt seglande utan att blanda sig i farliga situationer.

Läs mer: Rapport från Nordiska Mästerskapen

Resultat Höstcup 1 & Ranking 5, den 22 augusti

12 medelålders herrar samlades på  Bosön i en fortfarande varm Augustibris. Det var utlovat hårdvind från SMHI men en vind om 5-7 m/s mötte oss. Senare under dagen så ökade vinden tidvis och några bytte till Rig 2 men bytte snabbt tillbaka så fort det blev en paus.

Kjell SWE 40 agerade funktionär denna då  jag kom hem vid 05.00 efter en sommarfest och gjorde nog bäst i att ej segla. Vi valde fleetsegling och höll ett högt tempo under dagen och lyckades genomföra 16 st seglingar. Brunte inledde dagen bäst med flera spikar och Jimmy var inte riktigt i fas med skiftena. Efter lunch var ordningen som vanligt... Jimmy SWE 13 vann de flesta seglingarna och blev slutligen vinnare med Brunte SWE 98 som 2 och Thomas Enwall  SWE 50 som tre.

Då jag agerade funktionär under dagen  fick man möjlighet att följa seglingarna och den stora skillnaden mellan toppbåtarna och de övriga är starten. De främsta är oftast rätt placerade när skottet går medan "kön" är både 1-3 meter bakom vilket så klart blir svårt att segla ifatt. Ett tips blir att träna starter under träningstillfällena. Resultat finns här. Uppdaterad Ranking finns här. Resultat i Vår/Höst-cupen efter 5 seglingar finns här.

Kjell SWE 40 & Håkan SWE 52

Rapport från Sandhamnregattan / One Meter Fun Trophy / Öppna Norlin Mästerskapen i Sandhamn 23-

10 taggade IOM seglare kom till årets upplaga som i år avhölls i Sandhamn. Vi skulle egentligen varit 11, men Lasse Eriksson ringde i sista minuten och sjukanmälde sig. Hoppas Du Lasse är kvitt din magåkomma nu. 

 

Fredag: 15.00 samlades vi för sedvanlig kontroll av båtar, inbetalning av startavgifter och därpå så var det tune-up segling på en liten holme alldeles utanför Sandhamn mot Korsösundet. Banläggarna Classe & Mange hade lyckats få till en fin arena med bra översikt över kappseglingsområdet. Ganska byig vind, och de flesta använde sin rig # 2. Ingen som visade sig alltför uppkäftig resultatmässigt, vilket bådade gott för regattan. 

 

Läs mer: Rapport från Sandhamnregattan / One Meter Fun Trophy / Öppna Norlin Mästerskapen i Sandhamn 23-

Resultat IOM Ranking 4 och Vårcup 4 söndag 30 maj

Ranking nummer 4 seglades idag söndag den 30 Maj ute i Saltis, vi var 13 st som hade samlats i det fina försommarvädret, solen sken och det var varmt och härligt, men man får aldrig vara riktigt glad, ingen vind!!!  Det lilla som pustade till lite då och då kom från olika håll hela tiden, så vi beslutade oss för att invänta sjöbrisen, och mycket riktigt den kom vid pass tolv slaget och vi kunde genomföra 11 seglingar i ganska friska vindar t.o.m.
Vi beslutade att köra fleet seglingar och det fungerade utmärkt, bred startlinje var ju ett bra koncept.

Jacob och Marcus hjälpte oss på ett föredömligt sätt  att lägga bana och föra protokoll etc. Dagens vinnare blev Classe Brunnhage med hela 13 poäng före Claus Lindström på andra och Thomas Enwall på tredje plats. 
Claes Liljeson som råkade ut för båthaveri (skutan höll på att sjunka p.g.a. penetrerad fördäcksduk) dömde föredömligt de sista 6 seglingarna.

Preliminärt resultat finns här, och vi tackar för ännu en trevlig söndag. Bilder finns i Galleriet.

Uppdaterad ranking finns här. Resultatet från Vårcupen 2010 finns här. Vinnaren av Vårcupen 2010 var Thomas Enwall, före Claes Brunnhage och Claus Lindström.

/ Per Lundberg (SWE 69) och Thomas Sandberg (SWE 71)

Resultat IOM Kvällskannan Saltsjöbaden, tisdag 18 maj

Kvällskannan på Tranbacks brygga.

En laber ljum bris från N-NO, 3-5 meter per sekund blåste över Tranbacks
brygga på kvällen den 18 maj 2010. Det var dags att segla den första
upplagan av Kvällskannan.
Vill man prompt klaga så var sjön ganska skumpig, ett känt fenomen just här
på Baggen vid Nordostliga vindar. Sjutton ekipage hade dammat av både båtar
och solglasögon.
Optimisterna Brunte, Liljeson och vår funktionär Tom Gross hade laddat med
shorts men gåshuden på benen kom inte på allvar förrän vid 20-tiden enligt
uppgift. Det kommer en sommar...

Läs mer: Resultat IOM Kvällskannan Saltsjöbaden, tisdag 18 maj

Resultat Scandinavian Cup 1, Juni 12-13

Image

15 seglingssugna var på plats vid Bosön på lördagsmorgonen. Utlovad prognos till lördagen om stadig sydvästlig vind på 7-11 m/s infriades och för första gången på länge var det stabilt rigg 2 väder - härligt. Olyckligtvis drabbades vår Finska representant, Olle Martonen, av elektronikfel i sin radiomottagare och fick istället agera domare. Så 14 seglare fullföljde både lördagens 10 och söndagens 5 seglingar.

Läs mer: Resultat Scandinavian Cup 1, Juni 12-13