Stort tack till Jonatan Ameln och Rasmus Liljeson som assisterade med banläggning, start och målgång samt protokoll och inte minst så höll de reda på seglarnas förflyttning mellan A och B heat. Utan assistenterna kan man inte genomföra HMS arrangemang. Stort tack också till Sune Carlsons Vars AB som lät oss vara på pontonerna.

Vinden kom från sydväst och varierade mellan cirka 4 och 8 m/s. Redan innan första start insåg vi att rigg 2 behövdes så alla fick byta från ettan som verkade vara lagom när vi kom. Minst vind var det vid kryssmärket och mest vind var det längre ut i viken, vid länsmärkena. Tidvis stod solgatan rakt i ögonen på seglarna men eftersom det var tillåtet att vandra längs den 25 m långa pontonen så gick det att undvika att bli bländad allt för mycket. Principen att man får förflytta sig längs banan gör att man undviker många tillbud eftersom man kommer närmare sin egen båt. Detta system används flitigt i många länder inte minst i Storbritannien där man alltid, och även under VM 2011, tillämpade detta system.

Bäst för dagen lyckades Thomas Enwall tätt följd av Claes Brunnhage . Dessa två seglare har redan tidigare visat stor skicklighet och alla andra får träna mycket för att komma upp i deras skicklighet men dagens rookie var Lars Engstedt som kom in på en meriterande tredje plats . Grattis till pallplatserna och stort tack till alla andra deltagare som var med och kämpade.

 Resultat finns här.

Close-up på Magnus Rehns nybygda mahognyläckerhet NOVA som premiärseglades i dag.  Foto Thomas Enwall

 

Petter Forséns egenbyggda och egenkonstruerade Rocky som har visat sig gå riktigt bra. Även egentillverkade segel. Foto Hans F

Tack från SWE 28 och SWE 97