Vi hade lagt ut bana och prova skulle vi förstås! (men vi enades om att seglingen inte skulle räknas in i vintercupen!). I den första seglingen lyckades sex båtar ta sig i mål och det var uppenbart att med rekordlåga temperaturer blev också antalet noterade målgångar rekordlågt. Skoten frös men värst var nog att RMG-winscharna frös ...och då var det kort och gott kört. Jag tror inte att någon drabbades av allvarliga haverier men manfallet var katastrofalt stort. Vi genomförde fyra seglingar och det var bara SWE 43 Bosse J och SWE 76 Johan T som genomförde alla seglingarna, (båda Pentyler med armwinschar). Totalt lyckades sju seglare genomföra åtminstone en segling.

Bosse Jonsson, SWE 43 korades till segrare och resultat för de sju seglare som noterades för minst en målgång redovisas som följer med en segling borträknad (placering/segelnr/nettopoäng): 1/43/3, 2/76/11, 3/59/24, 4/94/25, 5/14/25, 6/52/36, 7/50/37.

Alla som betalade startavgift tilldelas härmed tapperhetsmedalj för att ha ställt upp till start i denna rekordkalla kappsegling. Vi fick alla en ny erfarenhet och det var kanske den första och enda gången som en kappsegling startas i så kallt väder!

Vi lärde oss också att banläggning i minus 8 grader faktiskt är möjligt, men ganska kallt (milt uttryckt). Tack till Emma, dagens funktionär som tappert hjälpte till i kylan med stelfrusna fingrar (tur att hon är elitspelare i handboll, någon annan hade säkert gett upp).

Hälsar dagens seglingsvärd, Claus Lindström