Rapport från Hans Funke, seglingsledaren:

Vårcup och Ranking 2 genomfördes söndagen den 7 april 2013 vid Näckrosvägens brygga på Lidingö.
Hela 22 båtar kom till start och nästan samtliga båtar kunde genomföra alla 7 seglingar i 14 heat.
Då vi bestämt att man skall segla heat-segling enligt HMS, när vi är fler än 18 båtar så blev det A och B heat där 4 båtar skickas ner till B och 4 båtar skickas upp till A-gruppen efter varje segling.
Skepparmötet började med att arrangörerna förmanade seglarna att inte starta för tidigt och i möjligaste mån undvika kollisioner.
Detta tog tydligen skruv för man startade disciplinerat på skotten med väldigt få tjuvstarter och förhållandevis få krockar på banan.

Aprilvädret visade dock vem som verkligen bestämmer och kom med både snöbyar och vindvridningar på 45 grader med flera omläggningar av banan som följd.
Segrare blev Claes Brunnhage med omöjliga sju spikar av sju möjliga i A-heatet, två kom Magnus Woxén och trea blev Thomas Enwall.
Vi var alla imponerade av Bruntes svit men också att Woxén kunde komma tillbaka efter ett långt uppehåll och direkt blanda sig i toppen med sin Khaa.
Imponerade var också att Stefan Olsson hade åkt upp från Göteborg med sin egentillverkade Speed som stundtals också visade riktigt bra fart.

Tack till alla deltagare och medarrangörer inklusive Sven Erik , Korken som förde protokoll hela dagen.
Hälsningar/  Hans Funke SWE 28

Typisk jaktsituation, blå båt i toppen, men vad hjälper mot en gubbe som är "tvungen" att kasta en 1:a plats i SailWave sammanräkningen, Outstanding Brunte!

 

I början av dagen hade vi faktiskt ett fantastiskt fint solskensväder!

 

Tyvärr ingen bild på Stefan Olssons Speed, SWE12.
Han och en kompis körde upp från Götet till Lidingö enbart för att delta i denna segling, och körde hem direkt efter seglingen, snacka om engagemang!
Detta var första gången han kappseglade med sin egenhändigt konstruerade och byggda båt.
Och han presterade ett riktigt hyfsat resultat, 16 plats.

Foto och bildtexter Lars Ericson SWE 49