Det visade sig att undertecknad som byggt båten använt en lite väl kort skruv och efter ett års segling med bland annat ett EM, så tröttnade de få gängorna som kölen hängt på. Men slutet gott allting gott och det går inte att nog understryka hur viktigt det är med god ”vapenvård”, att helt enkelt gå igenom sina grejor, byta slitna detaljer, fetta in, spraya fuktskydd med mera.

För övrigt så är det notabelt att nivån på boatspeed har höjts ytterligare och fler gubbar är med och hugger i eller nära toppen och vi hade många olika heatsegrare. Man kan också klart se att hur vi seglar våra små racers är viktigare än vad vi seglar. Jimmy underströk detta på tydligast möjliga vis genom att vinna seglingar och ofta ligga i toppen med en tio år gammal Bagheera, Fredrik Edgren premiärseglade sin mycket snygga nya BritPop och även han visade att det tar ett tag innan man blir snabbare även med en ny vass båt. Men på slutet så började han hitta trimmet och blir säkert riktigt vass framöver.

Men hur gick det då till slut, jo ungefär som vanligt. Möjligen med undantaget att Thomas inte riktigt fick igång båten som han brukar och ”bara” kom fyra, däremot hade Brunte hittat gången riktigt riktigt bra och fick ihop hela åtta spikar och bra marginal till undertecknad som kom två. Trea kom Claus som seglade mycket starkt idag med sin Norlin SWE 80.

Detta betyder även att Brunte vinner Vintercupen knappt över Thomas, stort grattis för bra och jämn segling båda två.

 

Hälsningar / Bosse (SWE 43) + medhjälpare