Återigen bjöd Magnus Tornblad och One Meter Fun in till IOM Sandhamnsregatta.
Väderprognosen hade under veckan innan pekat på riktigt busväder med mycket regn och vind.
När den stora dagen infann sig så blev vädret (som vanligt) mycket bättre, regnet kom lite tidigare under natten och hade upphört till skepparmötet.
Arrangören Magnus och tävlingsledaren Jocke A hälsade alla välkomna på bryggan i Sandhamn där de flesta deltagarna låg med egna båtar och sedan transporterades vi ut till "Skäret".

Vindarna låg på NNV, senare vridande mot N 5=>8. Eter ett par race där alla hade ettan bestämdes att vi skulle byta till Rig2.


12 seglingar hann vi genomföra trots diverse fördröjningar i form av banomläggningar, elektronikhaverier i några båtar, korv och kaffe pauser. En båt var nära att sjunka efter en påsegling men lyckligtvis så höll luftfickan i fören tätt så båten kunde bärgas. Lite alkohol och olja på elektroniken fick så småningom fart på skutan igen.
Bosse Jonsson kom med sin senaste Pentylbåt som knappt hade testats i sjön men det gick utmärkt med premiären. Bosse vann med stor marginal före tvåan Jocke Ameln och trean Anders Castenfors.
I Norlinmästeskapet blev Jocke A vinnare.

Resultat här

"Senap och lite Ketchup tack"

Start och måldomare Pecka Olsson

Bakom syns bl.a. nykomlingen Johan Holmberg som seglar en av Magnus T nya Norlinbåtar. T.v. Thompa Sandberg och Claes Liljeson i en korvpaus.

Vädret sprack upp och vi fick en fantastisk fin eftermiddag.

Väl hemma i Sandhamn var det dags för den traditionella middagen uppe hos Magnus och Lotta i deras hus ovanför seglarbyn.

Norlinmästaren Jocke Ameln får vandringspriset av Peter Norlin

Totalvinnaren Bosse Jonsson med sin nya Pentyl design får också mottaga pris av Peter N.

Magnus plockade fram ukulelen och framförde en ny visa med intressant text.

Framåt kvällningen efter en jättetrevlig afton rymde skribenten och hustrun ett lördagspartajande Sandhamn där offshoreracers låg och varvade sina dubbla V8or i konkurrens med flera båtar som körde sina förstärkare på max volym. Vi fann en lugn och fridfull ankarvik vid Björkö.

Lars E -49an

 

Joomla Template by Joomla51.com