Till Ranking 7 och Höstcup 3 kom 18 förväntansfulla seglare och radade upp sig på startlinjen. För andra gången seglade vi vid Elfsvik, nedanför Villa Söderås, Lidingö.

Den utlovade vinden SV 6 m/s stod sig ganska bra. Vinden vred senare något mot väst och vi fick lägga om banan. Vinden var dessutom byig och låg hela tiden på gränsen om vi skulle segla med rigg 1 eller 2. Alla seglare började med rigg 1, men de flesta bytte senare till 2:an och på slutet av dagen mojnade det något och vissa seglare bytte åter till rigg 1. De visade sig dock att det var nog bäst att hålla fast vid 2:an i alla fall.

Vi började med rullande domare men senare halvan av regattan ställde Håkan Lundqvist välvilligt upp som domare eftersom han var tvungen att avbryta seglingarna p.g.a. att hans båt fått ett läckage i stäven. Turligt nog kunde båten tas iland innan den sjönk.

Vi genomförde 16 seglingar och avlutade dagen kl 15 00 med prisutdelning. Resultatet blev att Thomas Enwall tog förstaplatsen, Claes Brunnhage andraplatsen och Tom Olsson knep tredjeplatsen. Hela resultatlistan finns här. Ställningen i höstcupen finns här. Aktuell ranking finns här.

Tävlingsledningen som i dag bestod av Ivica (SWE 37) och Lars (SWE 29) med god assistans av Jacob och Gunnar tackade alla seglare för en härlig dag vid stranden.

Seglarna tackade i sin tur arrangörerna för ett väl genomfört arrangemang.

Trean, ettan och tvåan

Joomla Template by Joomla51.com