Image
Trean Odd bjuder Lottie till dans

Image
Sex av sju glada pristagare, Erik Torssell saknas på bilden.
Fr vänster: Claus Lindström, Odd Lindqivst,  Magnus Woxén,  Mathias Almstedt, Claes Brunnhage och Johan Brandt

Detta var premiär för klubbens nya giv: Betydligt höjd nivå på ranking och mästerskapsseglingar.
Under året har diskuterats former för hur nivån skall läggas för att motsvara de internationella evenemangen.

Ett heldagsevenemang genomfördes med sammanlagt effektivt sex timmars segling i två heat enligt HMS 2007.

Det blev 11 seglingar, A & B heat, alltså 22 delseglingar genomförda.
En härlig stämning, fantastiskt effektiv seglingsledning med högtalarutropade startnummer omedelbart följt av "Two minutes to the staaart" från den nya Race Countdown Timer som hade färdigställts inför detta och kommande arrangemang.

Nya banmärken hade införskaffats, illgula uppblåsbara dykarbojar med en flagga, med en synbarhet som gladde ett par gamla ögon.

Här fanns en mätstation där mätmannen Göran Säwensten och Thomas Ljungdahl residerade:
En liten luring var att båtarna skulle vägas in med Rig 2, klart oväntat i dagens solklara Rig 1 väder. Alla fick plocka av sina optimalt hemmatrimmade 1 riggar och hänga på tvåan. Förvånansvärt många båtar, (ungefär 30%) fick lägga i vikter för att kompensera undervikten.
Kölen beordrades avmonterad och efter vägning signerades den med Görans signatur, ett givet samlarobjekt för framtiden!

Seglingsledarna Lasse Bagge vid start/mål linjen och Ulf Neuman vid mikrofonen och startlistorna utförde ett perfekt och effektivt arbete, det var helproffsigt! 
Domare Bengt O. Hult med observatörer borgade för att allt gick rätt till på banan. Förvånansvärt få protestrop hördes under dagen, alla skärpte sig.

Stort tack till funktionärerna Jacob Enwall och Jonatan Ameln som assisterade seglingsledarna och som dessutom sammanställde resultatlistorna i SailWave i datorn.
Jocke Hägg körde undsättningsbåten och lade banan samt undsatte båtar i nöd och sammantrasslade.

Stort tack till Lottie och Anders Jordal, värdparet på Ekuddens Café som gav oss perfekt markservice med hektoliter av kaffe och bullar, smörgåsar, Gulaschsoppa, äppelkaka med vaniljsås. Bättre seglingsställe finns inte i Stockholm!

Seglingsvärdarna Claes Brunnhage, Claes Lijeson, Per Lundberg och Claus Lindström tackas även hjärtligt och sist men inte minst projektledaren Odd Lindqvist som med flaggan i topp ledde och genomförde detta Riksmästerskap!

Nu är vi klara enligt SSF att hålla SM för IOM 2009. Kraven på arrangemang inför ett SM är likadana som för ett RM så SRSS har med glans visat att det finns kapacitet och kompetens att hålla ett SM arrangemang.

-Lars E, SWE 49