Inbjudningar

Inbjudan till SRSS Årsmöte
Datum 20/2 2018
Plats Lidingö Golfklubb
 
Sedvanliga dokument kommer att finnas tillgängliga på hemsidan 14 dagar innan mötet.
 
Formell kallelsedokument här

Välkomna

hälsar
SRSS styrelse

IOM Höstcup #1 seglades vid Villa Söderås brygga vid Elfvik Lidingö. 9 st glada medlemmar samlades denna fina septemberdag, med sol, växlande vind (2-5 m/s) från sydväst och lite skvalpig sjö. I princip sjögräsfritt även ifall vissa seglare upplevde att de hade sjögräs när båtfarten inte kändes ok. Vinden som växlade i styrka och riktning gjorde att det fanns möjligheter att segla upp sig och ner sig. Till slut stod Amoresserna 14 och 43 överst på pallen - Bra seglat och stort grattis till Claus! Tommy fick roderproblem och undertecknad fick läckage och elproblem. Detta måste nu snabbt åtgärdas till SM nästa helg. Resultat finns här.

Hälsningar / SWE 50

IOM NM 2017 arrangeras av Modelsejlklubben (MSK) och går av stapeln 28-29 oktober utanför Roskilde i Danmark. Länk till information finns här. Anmälan sker via Svenska Enmeterförbundet och direkt till Claus Lindström, senast den 14:e oktober.

Hälsningar Claus Lindström, Svenska Enmeterförbundet

Välkomna till Sandhamn den 15 juli då vi åter seglar IOM till Peters minne.

170714 fredag - Get together i Sandhamn samt seglingsövning sen eftermiddag för de som vill.

170715 lördag - då själva regattan går av stapeln. 09.00 samling vid bryggan för genomgång. Därefter båttransport till Ringgrundet med första start snarast. Lunchbreak på skäret. Ingen start efter 16.00. 18.00 regattamiddag hos lokal Sandhamnsbo. Därefter fria övningar.

För planeringens skull med tanke på regattamiddag, lunch och övrigt praktiskt, vill vi att du anmäler dig redan nu med ett e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , men senast 9 juni  med angivande av deltagande på regattamiddag ca: 3-400SEK. Startavg. ca: 200SEK ink lunch.   

Hälsningar SRSS Arrangörskommittèn //   46 97 98 43 14 141 och 10

Klubbsegling 5 och Vårcup 4 söndag 28 maj är inställd pga för få deltagare.

Dock ordnar troligen Thomas Tarp träningssegling vid Ekudden kl 15.30 idag söndag 28/5. Anmäl er och läs mer på IOM SWE FB ifall det blir av.

 

Stenungssunds segelsällskap inbjuder till Vårmöte 2017 och rankingsegling nr 4 den 11 juni

Länk till den formella inbjudan med seglingsföreskrifter och anmälning:

http://idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/OmStSS/StSSstyrelseochfunktioner/RC-Radiosegling/tavlingar/Ranking4-IOM

Det kan finnas anledning att anmäla sig snarast, det är ett begränsat antal platser.

Information och kommunikation kommer att ges på StSS Facebooksida.

 

Seglingen genomfördes på eftermiddagen vid Måsungens segelklubb i Saltsjö Duvnäs.

10 seglare med 4 besökare från Västkusten ställde upp i ett lite duggregnigt väder med växlande vindar.
Evenemanget kom till som träningssegling inför Rankingsegligen dagen därpå.

Resultat här

 

Foto Hans Funke

Vintercup 6 gick av stapeln i nära nog vårlika temperaturer, 6-7 grader. Men det var samtidigt en riktigt frisk vind så det kändes ändå ganska kyligt. Seglingsplatsen Mölna/Näckrosvägen fungerar bra, man står högt, gott om plats på bryggnocken men med rig 2 kan det vara knepigt att nå masttoppen, och om man missar så kan båten gå in under bryggan.

Vinden var så pass hård att dom flesta av oss dök på länsarna även fast vi alla körde med rigg två. Den hårda vinden visade dessvärre att många av oss elva seglare som kom till start kanske inte riktigt hade gullat tillräckligt med båten, så det vart en del manfall tyvärr. Det vart även en del haverier som inte berodde på bristande vapenvård, Fredrik Edgren fick till exempel ett stort hål i focken och Claes Liljesons vant brast.

På banan var det rejäla vindvrid så man kunde både vinna och förlora massor på bara ett banben, själv tycker jag detta är kul då det alltid lönar sig att kämpa vidare även om man kommit efter, Claus Lindström gick till exempel från jag tror det var fjärde plats till första på bara ett kort slag in mot bryggan.

Tyvärr så var viljan lite högre än förmågan allt som oftast uppe vid toppmärket, så det vart lite onödigt många krockar och lite dåligt med tagandet av straffsvängar. Jag hoppas att vi bara var lite rostiga efter vintern och att det blir mycket bättre när våren kommer.

Vi kunde också hälsa Sebastian Rådlund välkommen på banan med sin Cheinz, tidigare Per Julius båt. Han verkade tycka det var riktigt kul även fast han råkade få tuffast möjliga väder för sin premiär.  

Vid pennan: Bosse Jonsson

Resultat här

 

 

Klubbseglingen är tyvärr inställd pga av kylan.

Hälsningar SRSS Styrelse

Joomla Template by Joomla51.com